AfSTEMmen op FOOD

Opgepast!

Dit is een programma uit een vorig schooljaar. Hier kan je ons huidig aanbod vinden.

STEM voeding voor leraren secundair onderwijs

Inhoud

Productontwikkeling en STEM vormen een perfecte match! Real life uitdagingen moedigen leerlingen aan om een onderzoekende houding aan te nemen en aan de hand van een STEM-didactiek zelf een voedingsproduct te ontwikkelen.

We reiken tools en handvatten aan om samen met leerlingen een voedingsproduct te ontwikkelen. Tijdens deze namiddag focussen we niet alleen op het didactische luik maar ook op het technologisch aspect. Tijdens de workshops leren we aan hoe producten ontwikkeld worden en welke technieken hierbij komen kijken.

Timing

14u00 - 14u30: plenair gedeelte (didactisch luik: voor alle deelnemers)

14u30 - 17u00: specifieke workshops (keuze uit 1 van de 3 workshops)

  • Appelsap (Michèle Desmet)
  • Tortilla (Annelien Desplenter)
  • Marsepein (Yves De Bleecker)

Plenumreferaten

Beurt

A: 14u00 tot 14u30

Docent

Werkwinkels

Beurt

B: 14u30 tot 17u00

Docent
Michèle Desmet
Beurt

B: 14u30 tot 17u00

Docent
Annelien Desplenter
Beurt

B: 14u30 tot 17u00

Docent
Yves De Bleecker

Praktische info

Datum

  • woensdag 20 maart 2019
    14.00 u. tot 17.00 u.

Locatie

  • KH VIVES Campus Roeselare
  • Wilgenstraat 32
    8800 ROESELARE

Type nascholing

  • Individugericht

Leerformat

Onderwijsniveau

  • Secundair onderwijs
    • gewoon secundair onderwijs
      • tweede graad
        • aso
          • tso
          • derde graad
            • aso
              • tso

          Doelgroep

          • Leraren en docenten

            Code

            D19-033

            Delen